Selectează o Pagină

Ai tot auzit vorbindu-se de Optimizare SEO si lucrurile magice pe care le face sa se intample. Si probabil te-ai intrebat: este oare atat de important ca cineva sa imi spuna cum sa imi promovez afacerea online? Cat la suta este adevar si cat este o simpla strategie menita sa te faca sa scoti bani din buzunar?

Ei bine, SEO nu este magie. Este de fapt rezultatul unor tehnici studiate si foarte bine puse la punct. Este mai mult stiinta decat ceva supranatural, dar rezultatele sunt intr-adevar de domeniul magicului. Lasa-ma sa iti explic pe scurt cum te ajuta tehnicile SEO sa ai o afacere prospera:

  1. Promovare de calitate= trafic crescut

SEO, atat partea de on site cat si off site, se concentreaza pe crearea unui continut de calitate si a unei retele de link-uri, care sa fie placut atat motoarelor de cautare, cat si clientilor. Cuvintele cheie alese, titlurile, dar si tehnicile de promovare, sunt menite sa creasca traficul pe site, fapt care se si intampla.

  1. Sporeste increderea in brand

O strategie SEO bine gandita creste vizibilitatea brand-ului tau si il face mai usor de recunoscut publicului larg. In plus, cand Google crede in tine, circa 90% din utilizatorii Internet cred in tine, cu atat mai mult cu cat multi utilizatori prefera sa acceseze rezultatele organice ale cautarilor, si nu cele platite prin AdWords.

  1. Budget-friendly + PROFIT

SEO este una dintre cele mai rentabile strategii de marketing. Daca te gandesti ca pentru o campanie completă de publicitate la TV trebuie sa platesti cel putin 5000 de euro, plus costul productiei, vei realiza ca o campanie SEO este varianta mult mai accesibila, care conduce spre aceleasi rezultate, daca nu cumva chiar mai bune, tinand cont ca online-ul este tot mai relevant in vietile noastre.

SEO are cea mai buna rata ROI (Return on Investment), cea prin care se masoara profitabilitatea si se apreciaza, pe cat posibil, rezultatele obtinute in urma unei campanii. Asadar, intrucat ceea ce vrei pana la urma este profitul, SEO este o alegere optima.

  1. Impact pe termen lung

O campanie SEO va contine o strategie pe termen lung, in functie de obiectivele pe care ti le-ai propus. Iar daca te gandesti ca site-ul poate ramane in partea de sus a paginilor rezultate ale motorului de cautare chiar si dupa ce opriti campania, devine evident ca o campanie SEO va creste notorietatea brand-ului pe termen indelungat.

  1. Rezultate masurabile

Strategia SEO poate fi usor evaluata si imbunatatita, prin instrumente precum Google Analytics. Acestea ofera o radiografie detaliata asupra rezultatelor campaniilor SEO si ajuta astfel la optimizarea lor.

Este important sa nu uitam ca oricat de mult ar evolua Inteligenta Artificiala, motoarele de cautare sunt totusi roboti, asadar ele colecteaza date specifice si functioneaza intr-un mod bine stabilit. Un specialist SEO stie cum functioneaza motoarele de cautare, stie care este strategia castigatoare si cum sa iti faca afacerea sa apara in topul cautarilor Google. Din aceste motive si multe altele, o campanie SEO nu este o cheltuiala, este o investitie.